Profiel

Wat kun je toch prachtige dingen maken met data en software!

Dat zeg ik als gedreven data- en softwareprofessional met ruim twintig jaar ervaring. Na mijn studie Technische Wiskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven heb ik voor bedrijven als ASML, Philips Healthcare, ABN AMRO, Mapscape, Ratho en Nemo Healthcare gewerkt. Daar was ik software en data professional.

 

In het ziekenhuis

Bij CART-Tech heb ik veel mooi werk kunnen doen aan de CARTBox, een apparaat en een applicatie die helpen bij het plaatsen van een pacemaker elektrode. MRI beelden van een hartslag heb ik ingelezen van DICOM en omgezet naar NIfTI voor een Deep Learning model dat automatische segmentatie deed van linker ventrikel – spier en bloed, en rechter ventrikel. Voor visuele inspectie heb ik de beelden ingekleurd en contouren getrokken.
Daarmee kon door de fases van de hartslag heen bepaald worden welke gebieden achter blijven en daarom een kandidaat waren voor het plaatsen van de pacemaker elektrode.

Bij Nemo Healthcare moest een geintegreerde oplossing worden ontwikkeld om bloeddruk metingen van de moeder toe te voegen aan de hartslag van moeder en foetus. Zie de onderstaande Raspberry Pi / Python oplossing.
Daarnaast heb ik een oplossing ontwikkeld om de CTG data uit het Nemo apparaat te vergelijken met de refentie meting (Philips Avalon). Zie de Data Logger applicatie, gemaakt met Node.js, Express.js, D3.js, React.js.

Raspberry Pi / Python 3 / Bloeddruk integratie applicatie
Node.js / Express.js / D3.js oplossing voor het vergelijken van CTG metingen.

In de apotheek

Bij Isatis Health heb ik meegewerkt aan medicijnbewaking. Met medisch farmaceutische beslisregels controleren of voorgeschreven medicatie en dosering aan de laatste medische inzichten voldoen. Waarschuwingen geven als bepaalde medicatie tegelijk werd voorgeschreven (tripeltherapie), of juist niet (maagbescherming voor 70+ bij NSAID)
Daarvoor heb ik SpecFlow geintroduceerd, waardoor de business analyst de leesbare specificaties kan controleren, en de (mede-)ontwikkelaars geautomatiseerde tests konden implementeren en de code zo konden testen.

Op weg

Technische problemen oplossen: ik vind het heerlijk. Daar haal ik veel voldoening uit. Ooit heb ik de (boze) directeur van BMW New York op weg geholpen.

Impressie foutieve situatie – geen originele beelden

Hij maakte een proefritje om de nieuwe versie van het navigatiesysteem te testen. Maar het afslagbord op de testversie van het navigatiesysteem was niet goed leesbaar, het was een zwart vlak. Op hoge poten belde hij de Development Manager van Mapscape om te zeggen wat hij ervan dacht. Het probleem moest snel opgelost worden en belandde bij mij.

Een kaart maken van heel Noord-Amerika voor analyse zou enkele dagen duren en was geen optie. Ik knipte een stuk uit de kaart… heel toevallig waar de directeur zijn kantoor had. Daarna keek ik welke processtap het probleem waarschijnlijk veroorzaakte.

Impressie herstelde situatie

Het probleem werd snel duidelijk: de toeleverancier had de kleurcodering verplaatst. Onze library om de borden te maken kon hier niet mee overweg. Alle kleuren werden zwart: de achtergrond, de pijlen, de teksten. Ik verzamelde nieuwe toeleverancierdata, paste ze toe op onze borden, schreef de nieuwe gekleurde borden in de database. Zo werden de borden weer goed leesbaar.

Medisch

Impressie Ablatie – geen originele beelden

En ik heb meegewerkt aan veel data- en softwareprojecten. Software voor medische toepassingen bijvoorbeeld, waarmee chirurgen tumoren beter konden bestrijden. Tumorweefsel kan uitgeschakeld worden door het inbrengen van naalden. Van die naalden kan de punt bevroren of juist verhit worden. Ik ontwikkelde software die de isothermen (gebieden die een bepaalde temperatuur zouden bereiken) rond de naaldpunt weergaf. Zo konden chirurgen bepalen of ze niet te veel of te weinig weefsel uitschakelden. Hiervoor maakte ik gebruik van de OpenGL (3D) library. Die maakt het mogelijk de situatie vanuit alle invalshoeken te bekijken.

Teamwerk

Ik zat bij mijn opdrachten niet als solist achter mijn toetsenbord, maar werkte steeds in een team. Met mijn collega’s zocht ik steeds naar effectieve oplossingen. Daarbij overlegden we steeds, zo hielden we elkaar als professionals scherp. Het was essentieel om goede feedback te geven en te kunnen ontvangen. Coaching van junioren was ook onderdeel van mijn werk.

Ervaring

Schakel je mij in, dan heb je iemand die:

  • goed thuis is in software-ontwikkeling, (Python, C#/.NET, JavaScript, C, C++);
  • veel kennis heeft wat betreft dataverwerking (Excel, SQL, XML, shell scripting);
  • sterk is in wiskunde (Matlab, numerical/statistische modellen, cryptografie);
  • graag met collega’s ideeën uitwisselt;
  • veel ervaring heeft opgedaan in de sectoren High Tech, Research, Healthcare, Banking/finance, Retail, Navigation/GIS.

Mijn vakkennis bijhouden, aanscherpen, uitbreiden: niet alleen belangrijk, maar vooral ook leuk. Dat doe ik meestal via Pluralsight. Of via Microsoft Academy om een Data Science certificaat te halen.

Mijn karaktereigenschappen: accuraat in analyse, creatief en resultaatgericht in de oplossing.

Persoonlijk

In mijn vrije tijd doe ik aan voetbal, zwemmen, fitness, een computerspelletje en pianospelen.

Contact

Kortom: zoek je een creatieve, ervaren data- en softwareprofessional met oog voor detail? En heb je een mooie opdracht, bij voorkeur in de regio Den Bosch-Eindhoven? Bel of mail mij dan: (06) 410 47 445 of info@pieterkuppens.net